IMG_2909.

U petak, 4. ožujka 2016, članovi udruga odabranih na natječaju za Povjerenstvo Zlatnog indeksa, nakon višesatnog vijećanja donijeli su odluke o dobitnicima Zlatnih indeksa.

Projekt Zlatni indeks 2015, kojeg organizira udruga eSTUDENT, polako se bliži kraju. Nakon provedenog natječaja na kojeg su se prijavila poduzeća koja su svojim djelovanjem unaprjeđivala studentski život u 2015. godini, došao je red i na donošenje odluke. Odluku je donijelo Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika studentskih udruga iz cijele Hrvatske koji su, osim samog donošenja odluka, imali jedinstvenu priliku umrežavanja s ostalim udrugama i stjecanjem vrijednih poznanstava.

IMG_2879Članove Povjerenstva tako su činili Poduzetnici bez granica iz Osijeka, Alimenta iz Zagreba, Studentski zbor Sveučilišta Sjever iz Varaždina, Klub studenata anglistike “X.a” iz Zagreba, Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku, Start-Up udruga iz Pule te Udruga studenata socijalne pedagodije – Pupovci iz Zagreba,


Cijeli je Dan Povjerenstva bio popraćen raznim aktivnostima. Nakon dolaska u Zagreb, kojeg su omogućili prijevoznici Brioni i Croatia bus, i kraćeg odmora u Brit hostelu, članovi su imali priliku upoznati grad na jedan drugačiji način. Turistička zajednica grada Zagreba omogućila je otkrivanje tajni starog Zagreba iz kojeg su i sami Zagrepčani mogli naučiti nešto novo. Nakon ručka došao je red i na ključni dio –  donošenje odluke o dobitnicima. Kako i sami članovi kažu, konkurencija je bila oštra i nije bio lagan zadatak odlučiti tko će od 30 prijavljenih poduzeća dobiti nagradu.

IMG_3010Neke značajke kojima su se vodili pri odabiru opisala je Ana Čobanković iz udruge Poduzetnici bez granica: “Mislim da poduzeće treba brinuti za svoje okruženje te samim time imati neku dodanu vrijednost koju pruža studentima. Jako je važno da poduzeća blisko surađuju s fakultetima i studentskom populacijom te samim time sudjeluju u stvaranju buduće radne snage. Mislim da su oni ti koji mogu motivirati studente da osjete zainteresiranost za područje u kojem rade te da postanu poželjni poslodavci.”

Nakon dugotrajnog vijećanja koje je potrajalo do večernjih sati, članovi Povjerenstva su se zaputili u novi “biser” grada Zagreba – Muzej iluzija, a dan su završili ugodnim druženjem i šetnjom Zagrebačkim ulicama.

Dan Povjerenstva ne bi bilo moguće održati bez pomoći Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog centra koji su studentima iz cijele Hrvatske osigurali dobrodošlicu i iskustvo koje će rado prenijeti na svoje fakultete.

Dobitnici nagrade Zlatni indeks 2015, biti će proglašeni na svečanoj ceremoniji 23. ožujka 2016 godine, gdje će i studenti koji su odabrani preko natječaja za ostvarene mogućnosti, imati priliku izložiti svoje radove pred brojnim predstavnicima gospodarske i akademske zajednice.

“Za kraj bih se zahvalila udruzi eSTUDENT na odličnoj organizaciji, vrlo značajnom projektu, divnom druženju i gostoljubivosti. Uvjerena sam da se vidimo ponovo!”, Ankica Arbutina iz Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku.