ZI

Na svečanoj ceremoniji u srijedu, 23. ožujka 2016., u Hrvatskom državnom arhivu dodijeljene su nagrade “Zlatni indeks 2015.” poduzećima i institucijama koje su sudjelovale u poboljšanju studentskoga standarda na području Republike Hrvatske u prethodnoj godini.

Ukupno 30 prijavljenih malih i srednjih te velikih poduzeća pokazali su koliko je ova nagrada priznata i cijenjena među poslovnom i studentskom zajednicom. Odluku o dobitnicima donijeli su predstavnici studentskih udruga iz cijele Hrvatske, dok je dodijeljeno ukupno 10 nagrada u 5 različitih kategorija te dvije Posebne nagrade Povjerenstva. Tako je u svakoj kategoriji nagrada dodijeljena posebno velikim te posebno malim i srednjim poduzećima.

Priznanje za ulaganje u temelj zajedničke budućnosti – studente

ZI_ceremonija (3 of 6)Zagrebačka banka i Microsoft Hrvatska dobili su nagrade u čak dvije kategorije – Zagrebačka banka nagrađena je u kategoriji prakse te kategoriji stručnih potpora i organiziranja projekata, dok je Microsoft Hrvatska nagrađen u kategorijama ulaganja u studentske udruge i projekte te za najbolji imidž u malim i srednjim poduzećima. U kategoriji velikih poduzeća za ulaganje u studentske udruge i projekte nagrađena je INA – industrija nafte d.d.

Tvrtka Infinum također se iskazala u kategoriji prakse i to već drugu godinu za redom, dok su za stručnu potporu i organiziranje projekata nagradu dobili i Rimac automobili. Kao veliko poduzeće s najboljim imidžem među anketiranom studentskom populacijom, nagrađena je i tvrtka Ericsson Nikola Tesla.

U kategoriji stipendija za svoje su ulaganje nagrađeni Rockwool Adriatic i Privredna banka Zagreb.

Posebnom nagradom Povjerenstva za velik doprinos studentskoj zajednici i iznimno djelovanje u poboljšanju studentskog standarda nagrađeni su Inchoo i Styria Hrvatska.

U sklopu ceremonije, održana je izložba Vrt ostvarenih mogućnosti na kojemu su talentirani studenti imaliZI_ceremonija (5 of 7) (1) priliku prikazati svoje radove, a okupljeni su uživali u prekrasnim melodijama zbora Lege artis koji su uspjeli oduševiti sve prisutne.

Projekt Zlatni indeks šestu godinu za redom organizirala je studentska udruga eSTUDENT uz potporu svih hrvatskih sveučilišta, posebice Sveučilišta u Zagrebu. Ovom jedinstvenom nagradom, potiče se povezivanje akademske zajednice  i  poslovnog  svijeta  te  sudjelovanje  što  većeg  broja  poduzeća  u  studentskom boljitku  investiranjem  u  kvalitetnije  obrazovanje.  Također, nastoji se promicati  društvena  odgovornost  poduzeća  radi  prepoznavanja  potencijala  i  izvrsnosti studenata te njihovih projekata. Na taj način studenti dobivaju dodatne mogućnosti i prilike za  razvoj  tijekom  fakultetskog  obrazovanja,  kako  bi  kasnije  postali  temelj  uspješnosti poduzeća.