Do zadnjeg detalja

2.03.2017.
IMG_0716

Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu otvoren je Vizionar, natjecanje za studente koje zanima dizajn i kreativno izražavanje. Zagrebačka pivovara i Hrvatska elektroprivreda predstavili su ovogodišnji case za koje se mogu prijaviti svi studenti do 15. ožujka 2017.godine. Tijekom natjecanja sudionici se mogu konzultirati s uspješnim marketinškim i kreativnim agencijama te povezivati s ljudima iz struke. Osim što mogu steći iskustvo, studenti imaju priliku testirati svoje znanje i vještine te za to biti nagrađeni novčanim nagradama i praksom. Pobjednici natjecanja za prvo mjesto dobivaju 4000 kn, za drugo mjesto 3000 kn i za treće mjesto 2000 kn.

 

Prvo predavanje održao je Boris Rogan iz agencije Grey Worldwide koja je partner ovog natjecanja. Studentima je poručio da je cilj ove agencije stvoriti ideje koje traju. Nakon njega, Karmen Obradivih predstavila je rad partnerske agencije I to nije sve s naglaskom na kreativnim potencijalima prema kojima su usmjereni.

 

Stipan Perić iz HEP-a ukratko je predstavio tvrtku i objasnio zašto ne možemo funkcionirati bez električne energije. Njihov case ove godine je Interaktivni zid i umjetna stabla s električnim instalacijama na EL-TO trgu. Trenutno je trg popločen te ima četiri klupe i posude za cvijeće, no potrebno ga  je oplemeniti interaktivnim sadržajem kako bi potaknuli znatiželju prolaznika i privukli ih na trg. Planovi za budući izgled su umjetna stabla: USB stablo, Stablo otkucaja i Interaktivni zid.

Tehnologija mora biti izvediva, ono što mi ne možemo, to vi možete!

poručio je Stipan.

 

Ovogodišnji case Zagrebačke pivovare otkrila je Ema Dragojević, a radi se o vizualima za Ožujsko majice. Potrebno je osmisliti tri različita vizuala; generički, glazbeni i nogometni. Cilj je kreirati majicu koju bi svatko nosio, zadržavajući Žujin karakter i komunikaciju.

Svoja iskustva s Vizionarom podijelili su Igor Mladinović i Tea Šubat iz agencije Imago. Tea se natjecala na Vizionaru dva puta. Prvi put nije uspjela ući u finale, ali drugi puta je pobijedila i poručila studentima:

Treba se osloboditi straha, pokažite da volite to što radite!

Vizionar je dio studentske udruge eSTUDENT i okuplja ambiciozne studente koji žele započeti karijeru u dizajnu i ostvariti svoj kreativni potencijal. Cilj je povezati studente društvenih i umjetničkih usmjerenja, potaknuti poduzetnički duh i stvoriti najveće studentsko natjecanje iz područja dizajna.

Blanka Capak