46492772_1155643021267980_8890474430321393664_o

U sklopu Mozgala, jedinog studentskog natjecanja u Republici Hrvatskoj u području Big Data rješenja, 22. siječnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održano je motivacijsko predavanje na temu Styria.AI – lessons learned iz perspektive jednog data scientista. Predavanje je održao Bartol Freškura, prošlogodišnji pobjednik natjecanja i data scientist u Styria.AI jednom od odjela Styria Media Grupe koji se bave razvojem rješenja iz područja data sciencea za različite brendove unutar Styria Media Grupe koji nas je upoznao s izazovima na koje je naišao na svom putu prema uspjehu.

IMG_9996

Bartol Freškura je započeo predavanje s  osnovnim materijalima s kojima bi svaka osoba trebala početi čiji su interesi u području podatkovne industrije. Osim toga, podijelio je anegdote o projektima u koje je, uz same lekcije o data scienceu uključio i savjete šire primjene poput diversifikacije tima, važnosti komunikacije ideja, pametne raspodjele zadataka, promišljenosti u pristupu, važnosti istraživanja unaprijed i pravovremenom djelovanju kako bi se izbjeglo gubljenje vremena i resursa. Također smo imali priliku čuti njegova iskustva i dojmove kao člana prošlogodišnjeg pobjedničkog tima EuroNeuro. Poručio nam je da je Mozgalo prilika za stjecanje dodatnih znanja, vježbanja timskog rada kao i povezivanje s potencijalnim poslodavcem.

IMG_0071

Nakon predavanja, održan je kratki Q&A gdje su studenti imali priliku pitati za savjete i pronaći odgovore na nedoumice. Cilj motivacijskog predavanja bio je pokazati studentima sve prilike koje im natjecanje nudi, a sudjelovanjem na natjecanju, osim nagrada, studentima se omogućava povezivanje s poslodavcima i stjecanje iskustva. Više informacija o natjecanju pronađite na Facebook stranici.

Vinko Rajič