Financial Week – tour de finance (2. – 7. 5. 2016.)

Ovogodišnji Financial Week predstavlja pravo uzbudljivo putovanje kroz financije! Osim što se može naučiti kako profitirati iz osmišljavanja projekata u sklopu fondova Europske Unije,  unaprijediti osobnu financijsku pismenost, riješiti se muka kod ispunjavanja financijskih izvještaja, naučit će se i o valuti Bitcoina te upoznati svijet hrvatskog Wall Streeta, tj. Zagrebačke burze.

Program ovogodišnjeg tjedna posvećenog financijama jest:

 

PONEDJELJAK 2.5. u 13:00 sati, dvorana 14, EFZG

Tjedan otvaramo sa zanimljivim predavanjem “Kako izvući novac iz EU fondova – stvarni primjer”, Udruge za mlade Alfa Albona, s predavačicama Jelenom Batelić i Renatom Krišić. Kroz predavanje ćemo saznati kako je tekao razvoj jedne neprofitne organizacije od njenih početaka pa sve do realizacije uspješnih nacionalnih i europskih projekata, a sve uz pomoć sredstava iz EU fondova.

 

UTORAK 3.5. dvorana 34, EFZG

12:00-14:00 sati predavanje na temu “Manipulacija financijskim izvještajima”, održat će Kristijan Cinotti, stručnjak za poslovno savjetovanje iz Mazars Cinottija, te će se moći saznati kako manipulacije financijskim izvještajima izgledaju u praksi i koji su to legalni načini manipulacije.

14:00-15:30 sati slijedi pak interaktivna radionica Daniele Vukušić, iz Deloitte Hrvatska, s temom “Porez na dohodak – rad u Hrvatskoj i inozemstvu”. Na radionici će se saznati više o ispunjavanju porezne prijave i razlikama između poreza na dohodak u Hrvatskoj i sve popularnijem inozemstvu.

 

SRIJEDA 4.5. u 16:00 sati, dvorana B2, FER

Slijedi predavanje prof. dr. sc. Marijane IvanovOsobne Financije – vodiš li ti njih ili one tebe”? Na kojem će se naučiti najvažniji financijski pojmovi u poslovnom i privatnom životu. Kroz postavljanje ciljeva i shvaćanje rizika u osobnim financijama, saznat ćemo kako najbolje upravljati svojim budžetom, te čak uspjeti uštedjeti i uložiti.

 

ČETVRTAK 5.5. u 14:00 sati, dvorana 51, EFZG

Predavanje “Kako je coin postao Bitcoin” održat će Vedran Ilić Dreven te nas upoznati s jačanjem Bitcoina,  valuti budućnosti koja je kontrolirana ni od koga, predstavlja početak revolucije digitalnog novca, a često se veže i uz mutne poslove. Ipak, bitcoin postaje sve popularniji i sve se češće koristi diljem svijeta. Ako želiš saznati kako je Bitcoin od velike misterije došao do današnjeg statusa i što ga čini posebnim, ovo predavanje je namijenjeno upravo tebi.

 

U PETAK 6.5. u 14:00 sati slijedi prava poslastica – posjet Zagrebačkoj burzi gdje će nam gospođa Melita Marčeta predstaviti kako izgleda rad na hrvatskom Wall Streetu te dati uvid u ostale institucije koje mogu biti privlačne studentima. Za posjet Zagrebačkoj burzi prijava je ovdje.

Zagrebačka banka
Zanima te kako izgleda i funkcionira rad jedne banke iznutra? Provjeri s nama posjetom Zagrebačkoj banci.
Izlet će uključuje obilazak poslovnice i poduzetničkog centra, a zbog ograničenog broja mjesta, svoj dolazak osiguraj ovdje