web6

Britansko veleposlanstvo u suradnji sa studentskom udrugom eSTUDENT i Ekonomskim fakultetom Zagreb poziva sve zainteresirane studente da se prijave na natjecanje u pisanju eseja na temu  Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).

Natjecanje je otvoreno svim studentima zainteresiranim za TTIP koji žele bolje upoznati proces pregovora, te utjecaj koji TTIP može imati na budućnost transatlantske trgovine između EU-a i SAD-a. Sudjelovati mogu svi redovni i izvanredni studenti u Hrvatskoj.

Svečano otvorenje natjecanja uz panel raspravu o TTIP-u održat će se u utorak 3.11. u 12 h u kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Pozivamo vas da se pridružite svečanom otvorenju i kroz panel raspravu naučite nešto više o TTIPu i saznate argumente i informacije koje vam mogu pomoći u pisanju eseja za studentsko natjecanje.

Nakon panel rasprave, profesorica Knezović objavit će kriterije i pravila natjecanja te nagrade za najbolje radove studenata.

Sudionici panel rasprave su:

 • Veleposlanik Ian Cliff, otpravnik poslova, Britansko veleposlanstvo u Hrvatskoj
  – Daria Sinjeri, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova
  – Paul Suchar, predstavnik Britanskog poslovnog centra
  – Andrea Doko Jelusic, Američka gospodarska komora u Hrvatskoj
  Mirela Rasic, Predstavnistvo Europske komisije u RH

NAGRADE

Za 3 najbolja eseja predviđene su nagrade:

 1. Posjet Londonu gdje će student-ica imati priliku upoznati stručnjake britanske vlade koji rade na TTIPu. Svi troškovi puta su pokriveni
 2. iPad
 3. IELTS test

Svi sudionici natječaja koji predaju esej ostvaruju pravo na certifikat.

UPUTE ZA PISANJE

Tema eseja može pokrivati bilo koji aspect TTIP-a – politički, ekonomski, socijalni i/ili geostrategijski. Esej mora biti napisan na engleskom jeziku, sadržavati do 1.500 riječi i ne smije biti rad koji je već negdje objavljen.