IMG_0384

Poduzeća diljem svijeta, suočena s novim izazovima tržišta, svake godine troše milijune dolara na usluge savjetovanja poduzeća, popularno znanog kao consulting, naravno, u slučaju da si to mogu priuštiti. U Hrvatskoj postoji mnogo slučajeva gdje je budućim ili postojećim poduzećima ili poduzetnicima potreban samo dobar savjet ili stručna pomoć kako bi se probili na tržište i tako ravnopravno konkurirali na tržištu sa svojim proizvodima ili uslugama. Mnoga poduzeća, pogotovo mala i srednja, OPG-ovi i startup-ovi ne mogu izdvojiti visoke iznose za usluge konzultantskih kuća i zbog toga često njihove ideje ostaju ne realizirane. Sa željom da se pomogne ambicioznim ljudima koji žele uspjeti na tržištu, eSTUDENTov tim Poslovno savjetovanje pokrenuo je projekt pod nazivom Consulting team URED koji potpuno besplatno nudi poslovne savjete startup-ovima, srednjim i malim poduzećima, obrtima te OPG-ovima. Consulting team URED okuplja studente s raznih područja, kako znanstvenih tako i društvenih zvanja, koje je spojila želja da ujedine svoje znanje i ideje te tako pomognu poduzećima kojima je pomoć potrebna.

IMG_0384

Projekt uživa veliku potporu kompletne akademske zajednice kao i mnogih renomiranih poduzeća. Članovi Consulting teama URED svoja znanja kontinuirano nadopunjuju surađujući s najvećim konzultantskim kućama u Hrvatskoj, ali i  svijetu, koja im pomažu u rastu i razvoju.

Ove godine, URED Consulting teamu svoja vrata je otvorio EY, konzultantska kuća koja djeluje u više od 150 zemalja svijeta te je dio Big Four, odnosno, četiri najbolje tvrtke u svijetu u tom području. Zaposlenici EY-a upoznali su članove URED-a s načinom rada tvrtke i održali im tri radionice: prva se bavila prijavama na EU fondove, druga prijevarama i lažnim informacijama, a treća selekcijskim procesom te prednostima rada u velikoj kompaniji.

ured-1170x325

Sljedeći posjet konzultantskoj kući bio je posjet Sense grupi koja, osim što je najveća hrvatska konzultantska kuća, trenutno je i vodeća hrvatska konzultantska kuća na području jugoistočne Europe. Održano je edukativno predavanje čiji je cilj bio članovima tima pružiti uvid u nastanak i sam rad Sensea kao i proces digitalne transformacije u poduzećima. Predavač je bio Ivan Zovko, direktor za digitalnu transformaciju koji je članovima iznio svoje mišljenje o studentskim inicijativama kao što je Consulting team URED:

“Svakako bih pohvalio inicijativu i približavanje studenata realnom poslovnom okruženju, jer je to prijeko potrebno za brži poslovni start.”

U veljači, Consulting team URED posjetio je konzultantsku kuću McKinsey&Company te sudjelovao na dvosatnoj radionici čiji je cilj bio unaprjeđenje znanja i vještine sudionika pomoću primjera iz prakse. Na održanoj radionici su članovi tima Consulting team URED imali prilike raditi na case studyju za proizvođača čokolade te naučiti kako pristupiti problemu, kvalitetno definirati i strukturirati poslovni plan te upravljati vremenom i raspoloživim resursima.

Jedan od zaposlenika McKinsey&Companyja podijelio je s nama svoje mišljenje o studentskim inicijativama poput projekta URED Consulting team:

“Studentske inicijative poput projekta URED Consulting team su ono što razlikuje studente koji imaju ambiciju od ostalih. Inicijativu pohvaljujemo i smatramo kako takvih inicijativa treba još više jer tako studenti pokazuju proaktivnost i želju za učenjem i iskustvom što poslodavci cijene. Bilo nam je drago započeti suradnju s udrugom te nam je bilo iznimna čast pripremiti radionicu. Veselimo se nastavku suradnje.”

Consulting team URED poziva sve kojima je potrebno poslovno savjetovanje da za više informacija posjete službenu stranicu tima i da se za isto prijave na obrascu. Iz Consulting team URED-a poručuju: Veselimo se budućoj suradnji!